ЕУ може да изрече рекордна казна на Google


Европската унија може да наметне рекордна висока парична казна од Google од неколку милијарди евра, објави Вашингтон пост. Причината е нефер практиката на Google за наметнување на своите услуги и апликации на Андроид мобилната платформа.

Според извори од Ројтерс, конечната одлука е одложена за неделата по завршувањето на посетата на американскиот претседател Доналд Трамп во Брисел.

ЕК го испитува Google веќе три години за неправедни практики и обид да ги притисне своите конкуренти, барајќи од производителот на Андроид мобилните уреди да ги инсталираат своите апликации однапред.

Минатата година, компанијата веќе доби парична казна од 2,4 милијарди евра за пласирање на своите онлајн шопинг услуги и препораките на прво место над конкуренцијата.Видете следно

Во Велес се одржува Форум за мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на бизниси“ од ИПАРД Програмата

Во Велес се одржува вториот ден од дводневниот форум на кој претставниците од Телото за …