Еве ги професиите кои се сметаат за најскапи


Во време на пандемија, универзитетите и колеџите беа принудени да се префрлат на учење преку Интернет. Времињата на криза не се предизвик само за самата обука, туку и за луѓето кои дипломираат и само влегуваат на пазарот на трудот. Американските работодавци намалија 20,5 милиони работни места во април, туркајќи ја стапката на невработеност на највисоко ниво од Големата депресија (1930-ти), пишува ФОКС Бизнис.

Во јуни 2009 година, кога заврши Големата рецесија, стапката на невработеност за дипломираните студенти на колеџ на возраст од 20 до 24 години беше 10,8%, според Федералните резерви.

Сепак, постојат голем број на дипломи за кои „добро се гледаат и ветуваат“ висока почетна плата. Веб-страницата Monster.com го анализира извештајот на Националното здружение на колеџи и работодавачи од „Зима 2020“ и ги објави петте професии кои имаат најголеми почетни плати.

Тоа се:

Инженерство
Програмирање
Математика и природни науки
Бизнис
Општествени науки


Видете следно

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ го има најголемиот кредибилитет да се бори за состав на новата Влада

Скопје, 16 јули 2020 (МИА) – Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски денеска на прва прес-конференција …