Еве какво незгодно прашање доби вчера во судот Костовски од Мијалков


Ексшефот на тајната полиција, Сашо Мијалков, на судењето за масовното прислушување „Таргет-Тврдина“ го праша сведокот Звонко Костовски дали е точно дека само за него важи аболицијата на претседателот Ѓорѓе Иванов.

„Точно ли е дека само за вас важи аболицијата?“, праша Мијалков. Судот не ги дозволи прашањата, со образложение дека сведокот не е обвинет, а Костовски дофрли дека аболицијата била укината.

За повеќе на А1он


Видете следно

Севкупно валоризирање на професионалниот статус на полициските службеници останува висок приоритет за МВР

„Полициската професија, без оглед за кој нејзин сегмент станува збор, е специфична и пред сè, …