Еве какво време ќе ја зафати нашата држава од понеделник


Во понеделник 4 / 1, добар дел од подрачјето на Македонија ќе биде зафатено од нова би рекол и поизразена ЦИКЛОНСКА активност, што ќе услови бран врнежи во поголем дел од земјава. А локално би можел да имаме и пообилни врнежи во одредени делови на државата. Во прилог ја имате првата фотографија во приказ како тоа би изгледало според метео прогнозистичкиот модел.

Втората слика ја прикажува количината на врнежи до околу 10 / 1, но истата и немора да значи, бидејќи периодот е прилично далечен а водениот талог исклучително висок за делови на Македонија и регионот. Простор за промени и тоа како има.

Подготви: Denis Muhovic


Видете следно

ЈП „Водовод и канализација”: Скопјани пијат вода со непромент и висок квалитет повеќе од 60 години

Скопје, 26 септември 2020 (МИА) – Скопјани пијат вода со непромент и висок квалитет повеќе …