Facebook со придобивка за препознавање на говор и преводи


Facebook се здоби со технолошката компанија Mobile Technologies која развива технологија за препознавање на говор и машински превод.

Ова го соопшти на сајтот на социјалната мрежа директорот на Facebook, Том Стоки. Според него целта на бенефициите е “да се направи светот поотворен и поповрзан”. Износот на трансакцијата не се знае.

Mobile Technologies е основана во 2001 година. Таа ја развиваше апликацијата Jibbigo што по нивните зборови е “прв во светот преведувач на говорот во говор”, во 2009. Апликацијата е достапна за iOS и Android и може да работи со 25 јазика.


Видете следно

Вакцини против грип кон крајот на месецов, бесплатни за ризични групи, ќе има дополнителни вакцинални пунктови

Вакцините против сезонскиот грип се очекува да пристигнат кон крајот на месецов, по што веднаш …