ФЕИТ со воведен курс за програмирање


Сите заинтересирани граѓани кои сакаат да ги научат основите на програмирањето, новозапишаните и актуелните студенти на Факултетот за електротехника и информациски технологии може да го посетуваат новиот курс за програмирање Code@FEIT2017. Курсот, петти пат по ред, го организира Институтот за компјутерски технологии и инженерство при Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ) и ќе трае од 11-ти до 15-ти септември годинава.

Слушателите, во петте работни денови, ќе се запознаат со основите на програмирањето и дизајнирањето алгоритми, а ќе имаат можност, преку интерактивна настава, практично да преточуваат проблеми во алгоритми и потоа, во програмски код. 


„Целта на курсот е да се покаже нов пристап кон програмирањето, да ги мотивира младите да учат програмирање и да креираат софтверски апликации. Интерактивната настава ќе ја покрие наставниот и соработничиот кадар на Институтот за компјутерски технологии и инженерство и кадар од Факултетската компјутерска лабораторија“, објаснува професор Марија Календар.

Сите заинтересирани може да добијат подетални информации на официјалната веб страна на ФЕИТ (http://www.feit.ukim.edu.mk)или преку електронската пошта: codeatfeit@feit.ukim.edu.mk.Видете следно

ФИТР ја креира првата Национална стратегија за вештачка интелигенција во земјата

Како резултат на глобалните трендови во дигитализацијата, на иницијатива на Фондот за иноваци и технолошки …