Фејсбук објави нова функција за видео повици


Фејсбук објави нова функција што ќе им овозможи на корисниците да емитуваат видео повици во живо со најмногу 50 учесници, пренесува CNBC.

Функцијата им овозможува на корисниците да проследуваат видео повици во живо спроведени од услугата Messenger Rooms, комбинирајќи ги со нивниот Facebook Live.

Ова ќе им овозможи на големата публика да гледа групни видео повици во реално време. Потенцијалната корист е поврзана со можноста за организирање и емитување конференции или ТВ-емисии.

Новата опција за пренесување повици во Messenger Rooms е најголемото ажурирање на производот за видео повици што го започна Фејсбук во април.

По објавувањето на функцијата, акциите на конкурентскиот производ за видео повици Зум паднаа за 5% на вестите. Способноста да се проследуваат повици во живо во Messenger Rooms може да претставува друга закана за Зум, што им овозможува на платените корисници да остваруваат видео повици до услуги како Facebook, YouTube на Google и Twitch на Amazon.


Видете следно

Работодавачите бараат итно да се формира нова Влада и да се донесе нов сет антикризни мерки

Штип, 9 август (МИА) – Организацијата на работовачи бара брзо формирање на Влада, со цел …