ФИТР ќе презентира резултати од повикот за кофинансирани грантови за технолошки развој за надминување на последиците од КОВИД-19


Скопје, 19 септември 2020 (МИА) – Фонд за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска ќе ги презентира резултатите и компаниите кои добија поддршка на Јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој за надминување на последиците од КОВИД-19.

Јавниот повик беше спроведен со цел да се обезбеди финансиска поддршка за технолошки развој на претпријатија и приватните здравствени установи (ПЗУ), за полесно справување со економските последици предизвикани од актуелната пандемија.


Видете следно

Заев: 5G-мрежата ќе предизвика многу попозитивни ефекти отколку појавата на електричната енергија

Кога зборуваме за дигитализација како за четврта револуција, 5G-мрежата ќе предизвика многу попозитивни ефекти отколку …