Фотографска изложба на Милчо Манчевски во Бургас


По успешното претставување на изложбата „Таму“ на Милчо Манчевски во Софија, денеска таа ќе биде поставена и во Бургас, во Центарот за современа уметност и библиотека. Колор делата на тема улична фотографија, на светски познатиот режисер Милчо Манчевски, ќе бидат достапни за публиката до 31 октомври.

Реализацијата на оваа изложба е плод на успешна соработка меѓу Културно-информативниот центар на РСМ во Софија и Општина Бургас, информираа од Културно-информативниот центар на РСМ во Софија.Видете следно

Изложба на фотографии и документарец за првиот македонски игран филм – „Фросина“ по повод 70 години од премиерата

Во рамките на активностите за одбележување на 70-годишниот јубилеј од премиерата на првиот македонски игран …