Германија и Кина потпишаа договор за 2 милијарди евра


Третата билатерална средба меѓу Германија и Кина заврши со потпишување на договор вреден 2 милијарди евра. Тоа вклучува соработка меѓу двете земји, вклучувајќи компании како Volkswagen, Daimler и европскиот производител на авиони Airbus (во кој германската влада поседува акции).

Исто така Германија ќе работи на забрзување на процесот на потпишување на инвестицискиот пакт меѓу ЕУ и Кина.

Двете земји ќе соработуваат и за воведување на иновации во областа на здравството, образованието, климата, енергијата и технолошкиот сектор.


Видете следно

Пендаровски-Ердоган: Солидарност и сојузништво за справувањето со коронавирусот

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, денеска оствари телефонски разговор со претседателот на Република …