Градоначалникот Марин доби плакета за афирмација на европските вредности


Градоначалникот на Општина Аеродром, Златко Марин, на вчерашната завршна свеченост на Европското движење во Република Северна Македонија, доби плакета за успешна соработка во реализација на активностите за одбележување на Денот на Европа.

„Со своите заложби за спроведување на традиционалниот ликовен конкурс за дечињата од Општина Аеродром градоначалникот Марин даде несебичен придонес за афирмација на европските вредности до граѓаните. Се надеваме дека и во иднина ќе продолжи да го поддржува овој проект што им овозможува на дечињата од Општина Аеродром да ги покажат своите креативни потенцијали и талент“, изјави претседателката на Европското движење, Милева Ѓуровска.


На свеченоста присуствуваа и трите деца што освоија прво место во трите категории Владимир Анастасовски од градинката „Срничка“, објект „Калинка“, Јосиф Најдовски од III1 од ООУ „Гоце Делчев“ и Ангела Зимбакова од VIII3 од ООУ „Лазо Ангеловски“.


 


Видете следно

Повторно високи бројки: Направени се 6.353 тестови, а еве колку нови случаи се регистрирани со Ковид-19

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира, дека во последните 24 …