Грчкото видео рекламирање за туризам беше избрано за најдобро во Европа


Грција ја освои првата награда на Светската туристичка организација за видео-промотивното видео “Грција за 365 дена”.

“Првата награда ја освои Грција за видеоснимката на ЕСО” Грција – 365-дневна дестинација “, која Светската туристичка организација ја усвои како” Најдобра видео во Европа “за 2017 година.

Видеото е потпомогнато од страна на министерот за туризам, Елена Кундурас, за промоција на Грција како атрактивна глобална дестинација 365 дена во годината. Филмот носи наслов “Грција – 365 дена дестинација”, и е во режија на Антонис Теохарис Киука.

Изборот за Грција беше направен од жири составено од претседателите на шесте регионални комисии на Светската туристичка организација.


Видете следно

Стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за третото тримесечје од 2019 година изнесува 3.6 %

Според проценетите податоци на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) …