И Viber го достигна пикот!


Бројот на пораки испратени до групата Вибер се зголемил за 134% и групните повици добиени по корисник се зголемиле за 370% во последните две недели. Ова го покажуваат статистиките на Ракутен за употребата на апликацијата во време кога масовно луѓето ширум светот се наоѓаат во социјална изолација.

Глобалниот раст на потрошувачката преку Интернет е јасно надвор од дофатот на Вибер. Компанијата посочува дека групните пораки и повици се најпопуларни во моментот, а нивото на ангажман расте.

Просечниот број на интеракции со Viber заедниците е зголемен за 78% со кампањи како WashPost, што обезбедува ажурирани и веродостојни информации за време на социјалното исклучување.

Од почетокот на СОВИД-19:
Бројот на нови активни корисници на Вибер се зголемил за 15% на ден во март;
Новорегистрираните корисници дневно во апликацијата се зголемени за 25%;
Потрошувачите зборуваат подолго – должината на повикот е зголемена за 35%;
Испратените видеа се зголемиле за 75%.


Видете следно

Штипските текстилни и кожарски фабрики ја почитуваат уредбата за забрана за работа

Штип, 5 јуни 2020 (МИА) – Штипските текстилни и кожарски фабрики денеска ја почитуваа забраната …