Фото: Inside EVs

Илон Муск: Neuralink наскоро ќе биде подготвен да го поврзе човечкиот мозок со компјутерите


Илон Муск ја претстави својата нова компанија Неуралинк, којa ќе развие интерфејс за да го поврзе човечкиот мозок со компјутерите. Тој на Твитер изјави дека технологијата ќе биде “подготвена наскоро”, но не открила повеќе информации.

Веб-страницата Neuralink покажува дека компанијата во моментов регрутира персонал. Таа е основана во 2016 година, и има за цел да го подобри човечкиот мозок.

Според МСК, развојот на вештачката интелигенција го загрозува човештвото. Развивањето интерфејс од мозок до компјутер ќе им овозможи на луѓето да се натпреваруваат со вештачката интелигенција за да ги извршуваат задачите.


Видете следно

ДОДЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ НА КАНДИДАТИТЕ КОИ УСПЕШНО ГИ ЗАВРШИЈА ОБУКИТЕ ЗА ПРОЕКТИРАЊЕ И ИНСТАЛИРАЊЕ СИСТЕМИ ЗА КОРИСТЕЊЕ ЕНЕРГИЈА ОД ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА ВО ГРАДБИ

Денес, 17.9.2019 година, во Стопанската комора на Македонија, како резултат на успешно спроведени пилот-обуки во …