Индекси на работниците во индустријата


Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на бројот на работниците во индустријата во ноември 2014 година, во однос на ноември 2013 година, изнесува 108.6.

Бројот на работниците во секторот Рударство и вадење на камен во ноември 2014 година, во однос на ноември 2013 година, бележи опаѓање од 3.8.%, во секторот Преработувачка индустрија бележи пораст од 10.4% и во секторот Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација пораст од 0.7%.

Според главните индустриски групи, бројот на работниците во индустријата во ноември 2014 година, во однос на ноември 2013 година, бележи пораст кај Интермедијарни производи, освен енергија за 6.2%, Капитални производи за 115.3%, Tрајни производи за широка потрошувачка за 3.9%, и кај Нетрајни производи за широка потрошувачка за 1.3%, додека опаѓање бележи кај Енергија за 3.4%.

Индексот на бројот на работниците во индустријата во периодот јануари-ноември 2014 година, во однос на периодот јануари-ноември 2013 година, изнесува 107.9.

 


Видете следно

Истрага против едно лице за пронајдено оружје и муниција во Арачиново

Јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје донесе Наредба за спроведување истражна постапка против едно …