Иницијатива за признавање на македонските возачки дозволи во Шведска


Во последниве десет години постои значително зголемување на миграцијата од Р. Македонија во Шведска. Од практични и економски причини се јавува потреба за признавање на македонските возачки дозволи во Кралството Шведска по примерот на нашите сонародници во Сојузна Република Германија кои го легализираа своето право на почетокот на 2018 година.

Во прилог за позитивно решавање на нашето барање е и фактот дека повеќе стотици професионални возачи на тешки теретни возила работат низ цела Скандинавија од 2005 година.

Сметаме дека признавањето на македонските возачки дозволи ќе го олесни нивниот престој кој е поврзан со работата.

За да се потпишете за оваа иницијатива кликнете ТУКА


Видете следно

Дали папараците „го уловија“ Никола Груевски во Будимпешта ?

Здраво г-дине Груевски, сте за едно кафенце? pic.twitter.com/l6kMGdtrGh — Сплинтер (@sinisa_goliOtok) December 11, 2018