ИЗМИНАТАТА СЕДМИЦА САНКЦИОНИРАНИ 158 НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ ВОЗИЛА НА ТЕРИТОРИЈА НА ОПШТИНА ЦЕНТАР


Скопје, 23 февруари 2021 – ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје изминатата седмица санкционираа 158 непрописно паркирани возилакои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.

Во периодот од 15.02. до 21.02.2021 година, со помош на специјалните возила „Пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 91 непрописно паркирани возила, а со поставување на механичко средство „Блокатор“ санкционирани се 67 возила кои биле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници-резиденти на секторот во којшто биле паркирани.

ЈП ПОЦ и Општина Центар секојдневно водат грижа за да го доведат во ред сообраќајниот хаос настанат од непрописно паркираните возила на територијата на Општина Центар. Потсетуваме на почитување на сообраќајните правила од страна на секој учесник во сообраќајот со цел одржување на ред и безбедност на улиците.


Видете следно

ЦУК Македонски Брод: Нивото на езерото Козјак повторно е опаднато

Иако последните дваeсетина дена нивото на езеротo Козјак порасна за повеќе од два метрa, благодарение …