Изминатиот викенд 135 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената


Во текот на 10,11,12 и 13.10.2019 на подрачјето на СВР Скопје преземени се мерки и активности и констатирано е дека 135 возачи управувале возила со брзина поголема од дозволената. Од сообраќај се исклучени 105 возачи, од кои: 51 возач затоа што управувал возило под дејство на алкохол и 54 возачи затоа што управувале возила без да се стекнат со право на управување на моторно возило.

Исто така, исклучени од сообраќај се и 56 возила бидејќи биле нерегистрирани. Санкционирани се 15 возачи поради поминување на крстосница на црвено светло, шест возачи поради недавање првенство на минување на пешаци, седум возачи поради неправилно престројување, четири возачи поради неправилно престигнување, 17 возачи поради неносење сигурносен појас за време на управување на моторно возило и 23 возачи поради користење на мобилен телефон при управување на возило. Во текот на изминатите денови издадени се 164 мандатни платни налози.


Видете следно

Јапонија предупредува на територијалните побарувања на Кина во регионалните мориња

Кина се обиде да ги засили своите еднострани територијални побарувања во регионалните мориња за време …