Јапонска компанија плаќа по 1 милион јени за добро познавање на англиски јазик


Јапонскиот мобилен оператор Softbank, кој неодамна го доби американскиот конкурент Sprint Nextel за над 20 милијарди долари, ќе ги стимулира финансиски вработените да ги подобрат своите знаења по англиски, соопштува агенцијата “Франс прес”.

Оние кои покажуваат најдобри знаења, можат да добијат по 1 милион јени (околу 11.2 илјади долари). Знаењето ќе им биде проверено преку тестот TOEIC (Test of English for International Communications).

Вработените со пониски резултати ќе земаат помали износи. Во моментов во Softbank работат 17 илјади луѓе.


Видете следно

Јовица Ивановски со стихозбирката „Човек“ добитник на наградата „Браќа Миладиновци“ за 2019 година

„Јовица Ивановски со стихозбирката „Човек” е добитникот на годинашната награда „Браќа Миладиновци”, која ја доделува …