Јас сум наставник, сакам да се вратам на училиште а мое мислење е дека е невозможно во наши услови


„Јас сум наставник и сакам што поскоро да заврши оваа пандемија и да се вратам во училиште!
Онлајн наставата за мене беше многу тешка Zoom, Google Classroom, viber групи, месинџер групи, снимав видеа со објаснување на задачи, правев онлајн тестови со помош на дигитални алатки, ми беше потребна просторија во домот која не ми беше лесно да ја обезбедам и.т .н
Сакам да се вратам и за време на пандемија НО КАКО?

Да се набават доволно соодветнидезинфекциони средства без импровизација, да се прави дезинфекција нонстоп, да се бришат подови и клупи постојано со алкохол, тоалетите да се дезинфицираат постојано,да има сапун ,да се бришат подовите со џогер, на влез да се дава маска на секој ученик и да има редари кои ќе ја одржуваст дистанцата, децата безпрекорно да се дисциплинирани, да престојува пократко во училиште и да се проветрува постојано!
АКО Е ОВА МОЖНО ДА!!
МОЕ МИСЛЕЊЕ Е ДЕКА Е НЕВОЗМОЖНО ВО НАШИ УСЛОВИ !!“

Фејсбук статус: Валентина Стерјовска


Видете следно

Конференција „Корупција во екологијата. Како да ја препознаеме и како да делуваме?”

„Корупција во екологијата. Како да ја препознаеме и како да делуваме?”, е темата на денешната …