ЈП Комунална хигиена-Скопје денеска започна со отстранување на големата дива депонија лоцирана на влезот на населбата Драчево


ЈП Комунална хигиена-Скопје денеска започна со отстранување на големата дива депонија лоцирана на влезот на населбата Драчево, кај местото Аџево. Активностите се одвиваат во координација со општината Кисела Вода и ЈП „Улици и патишта”.


 „Екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје и во текот на претстојните денови ќе продолжат да ја расчистуваат оваа локација каде што преку несовесно одлагање отпад е создадена огромна дива депонија што претставува директна закана за здравјето на жителите на оваа населба.

ЈП Комунална хигиена-Скопје секоја година отстранува сè поголемо количество неправилно одложен отпад на територијата на градот Скопје, што резултира со создавање диви депонии и загадување на нашата животна околина. Во овој период кога се соочуваме со пандемија на еден смртоносен вирус, ќе ги преземеме сите потребни активности и ќе ги вложиме сите напори за максимално да го заштитиме јавното здравје.” – изјави директорот на ЈП Комунална хигиена-Скопје, Абдусамед Шабани.Видете следно

Претрес во Струмичко, пронајдена марихуана

На 18.10.2021 година врз основа на Наредба за претрес на дом и други простории издадена …