ЈП Лајка утре организира ОТВОРЕН ДЕН


Поради големиот интерес и желба на граѓаните да волонтираат и да се дружат со кучињата коишто се згрижени во прифатилиштето за бездомни кучиња, ЈП Лајка организира ОТВОРЕН ДЕН, утре( сабота 14.05.2022год) од 11:00 до 15:00 часот.
На овој отворен ден пријавените волонтери ќе имаат можност во паркот на милениците да се дружат, односно да играат, хранат, бањаат и да ги чешлаат кучињата од Лајка.

Воедно, ЈП Лајка ги поканува и оние граѓани што планираат или размислуваат да вдомат куче својот миленик да го изберат од нивното прифатилиште.
На отворениот ден посетителите и потенцијални вдомувачи на куче ќе имаат можност да се запознаат подобро со кучињата за кои се заинтересирани и да ги добијат сите детални информации и одговори на нивните прашања.


Од ЈП Лајка најавуваат дека отворените денови планираат да ги организираат еднаш во текот на секој месец, со цел да ги доближат граѓаните до нивната работа, а истовремено да ги поттикнат сите оние што сакаат да вдомат бездомно куче.


Видете следно

Потпишан Договор за санирање на Домот на култура “Билјана Беличанец”

Ќе се санира Домот на култура “Билјана Беличанец”. Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски денес го потпиша Договорот …