Како изгледа пазарот во Вухан денес за кој се претпоставува дека е изворот на епидемијата?!


Изворот на епидемијата на смртоносниот корона вирус најверојатно е пазарот во Вухан, па во видеото подоле погледнете во видеото како изгледа ова место.

На пазарот, се продаваат одрани и печени животни како лилјаци, змии, магариња, мајмуни, кучиња, мачиња, глувци и друго. Честото колење на лице место е идеално за ширење вируси.

Како што пишува “Business Insider”, овие пазари се нарекуваат “мокри” поради крвта, бидејќи месарите често ги колат животните пред самите купувачи. Со тоа се шират бројни бактерии и вируси.

 


Видете следно

Топ 5 апликации со кои времето брзо ќе ви минува!

Моменталната изолација на секој од нас делува различно. Некои ги исчистија своите домови, некои почнаа …