Како ќе правиме шопинг во иднина


Онлајн трговијата во светот се очекува да достигне 1,5 трилиони долари оваа година, се наведува во прогнозата на eMarketer. Како тоа ќе се одрази на традиционалните продавници и како ќе се прави шопинг во иднина?

Според аналитичари, цитирани од Associated Press (AP), традиционалните физички продавници нема сосема да исчезнат, но ќе се фокусираат повеќе на корисничкото искуство и помалата продажба на производи.

Меѓу другите трендови кои истражувачите ги предвидуваат се холограмите кои ќе им овозможат на корисниците да пробуваат облека без да се маскираат.

Други сметаат дека нашите домови ќе бидат опремени со паметни технологии кои ќе порачуваат сами светилки, уште пред тие да бидат изгорени.

Аналитичарите предвидуваат исто така дека ќе можеме да си печатиме различни производи, користиме 3D технологија итн.


Видете следно

Еве до кога ќе важат македонските лични карти и пасоши кои се сега со изминат рок?!

Личните документи (лични карти и пасоши) на кои им е истечен рокот ќе имаат продолжено …