Каква е разликата во брзината помеѓу 5G и 4G?


5G услугите почнуваат да влегуваат во некои држави во светот, но за повеќето од нас е доста тешко да замислиме колку точно побрза е 5G врската од 4G.

Американската телекомуникациска компанија Verizon беше меѓу првите кои пуштија 5G мрежи, а оваа недела еден од вработените ни покажа во видео на Twitter како Samsung Galaxy S10 5G успева да достигне невидена брзина на симнување преку 5G.

Во видеото гледаме како брзината на интернетот со леснотија надминува 1000Mbps.

Со оваа брзина би можеле да симнеме цела сезона од нашиот омилен серијал за помалку од две минути.


Видете следно

Пет години стратешко партнерство на Тутунски Комбинат Прилеп и Филип Морис Интернешнал

Eфикасностa на Тутунски комбинат Прилеп е резултатот од петгодишното стратешко партнерство остварено со Филип Морис …