Ќе се укинува радиодифузната такса, а казните помали за 50 отсто


Социјалдемократскиот сојуз на Македонија во својата програма доколку формира влада најавува укинување на радиодифузната такса поради која редовно се блокираат сметки на илјадници граѓани.

По промените СДСМ ќе ја укине Радиодифузната такса што ја плќаат граѓаните со што дополнително ќе ги ослободи од непотреби трошоци и блокирани сметки

СДСМ во својата програма вели дека ќе ги намали казните на 50 отсто, а пред секоја казна ќе има опомена за прекршителот.


Видете следно

Гејтс: Лекот и вакцините не треба да бидат достапни само за оние што ќе платат

Милијардерот Бил Гејтс денеска апелираше лековите за Ковид-19 и потенцијалната вакцина да бидат достапни на …