Кина и Франција со трговски договори за 18 милијарди евра


Француски компании потпишаа трговски договори со Кина во вкупна вредност од 18 милијарди евра, соопштува АФП. Трговските спогодби, околу 50 на број, беа потпишани за време на посетата на кинескиот лидер Си Ѕинпин во Париз.

Францускиот претседател Оланд го објави ова по завршувањето на средбата со кинескиот лидер одржана во Елисејската палата. “Осумнаесет милијарди евра во договори – тоа се работни места, тоа е раст и претежно големи можности за следните години”, изјави Оланд.


Видете следно

Димковски и Бабовски во Кавадарци: Продолжуваме да инвестираме во развој на општините и поттикнување на регионалниот развој

Денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски заедно со директорот за Агенцијата за …