Кинеската економија со наслабa стапка на раст од 13 години


Во последното тримесечје на 2012, сепак економијата на земјата покажала знаци на стабилизација, покажуваат податоците пред 1 ден.

Кинеската економија забележа во 2012 најслабa стапка на раст во последните 13 години, забележува Financial Times, цитирајќи ги податоците на националната статистика.

Намалувањето на глобалната економија и обидите на властите во земјата придонеле за доцнењето на кинеската економија, нагласува весникот.

Во последното тримесечје на 2012, сепак се забележуваат знаци на стабилизирање. Тогаш БДП се зголемил за 7.9% по седум последователни слаби квартали.

Државните инвестиции во инфраструктурата придонеле за ревитализација, коментира Financial Times.


Видете следно

Во третманот на позитивни пациенти на Ковид-19, матичните лекари постапуваат по протокол на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби

Министерството за здравство информира дека секој матичен лекар кој преку „Мој Термин“ му закажува на …