Кои се најскапите брендови во светот?


Apple е најскапиот бренд во светот. За прв пат тие ја предводат листата Best Global Brands на Interbrand, пренесе New York Times (NYT). Така технолошка компанија го симна долгогодишниот лидер – Coca-Cola, кој веќе го зазема третото место.

Вредноста на брендот Apple е зголемена за 28% за една година и веќе се проценува на 98.3 милијарди долари. Брендот Coca-Cola забележа раст од само 2% до 79.2 милијарди долари.

Пет од десетте најскапи брендови се на технолошки компании – Apple, Google, Microsoft, Samsung и Intel.

IBM, кој зазема четврта позиција, е оценет како бренд кој нуди бизнис услуги, прецизира NYT.

Брендот Facebook, се искачува до 52-ри од 69-то место минатата година.

Погледнете кои се во Топ 10 најскапите брендови:


Видете следно

Први тротинети и велосипеди за најактивните корисници на апликацијата HalkEco

Апликацијата HalkEco на Халкбанк  со која се стимулира пешачењето, трчањето, возењето велосипед или тротинет и …