Кој е вакциниран ќе добие 30000 динари: Компанија во Србија го наградува секој работник што ќе се вакцинира!


Директорот на компанијата „Картонвал“ со седиште во Шабац, Зоран Петковиќ, понуди износ од 30.000 динари на секој работник кој ќе се вакцинира против вирусот корона, по што 30 проценти од вработените поднеле барање за вакцинација.

Петковиќ за Танјуг рече дека има намера да ги охрабри работниците што побрзо да ја направат имунизацијата, но и дека е изненаден од „тивкото мнозинство“ на несигурни, исплашени противници на вакцинацијата.

Тој рече дека секој што е имунизиран има право на награда.

Според нив, тој им плаќа на вработените да доаѓаат на работа со свои автомобили за да не се заразат, а тој се грижи за нивното здравје на работа.

Компанијата Картонвал е основана пред 22 години и вработува 270 работници.


Видете следно

„Алибаба” казнета со 2,8 милијарди долари поради монополско работење

Кинескиот трговски гигант Алибаба е казнет со 2,8 милијарди долари поради монополска активност. Кинеските власти …