Која земја е најголем заемодавател на САД?


Јапонија е пред Кина и веќе е најголемиот странски носител на државни обврзници на САД во јуни.

Државните обврзници во Јапонија се искачија на 1,122 трилиони долари, што е највисоко ниво од скоро три години.

Јапонија беше најголемиот странски заемодавател на Соединетите Држави за последен пат во мај 2017 година.

Велика Британија го зазема третото место со 341,1 милијарди долари


Видете следно

Одржан состанок на Министерскиот совет на Енергетската заедница во Молдавија – Директорот на Секретаријатот на ЕЗ, Јанез Копач го истакна напредокот на Северна Македонија во енергетскиот сектор 

Под претседателството на Република Молдавија, во главниот град на оваа земја, Кишињев, се одржа состанок …