Колку заработуваат ИТ гигантите за секунда


Само за една секунда Apple заработува 1 997 долари, Google – 658 долари, а Facebook – 81 долари. Погледнете :

Бизнисите на технолошките гиганти се едни од најпрофитабилните во моментов и сите знаеме за рекордни годишни профити кои ги реализираат тие. Но колку заработуваат за час, за минута, за секунда ?

Оваа интересна визуелизација на порталот WorldPayZinc ни покажува колку приходи и каква добивка генерираат за секунда и како се зголемуваат со текот на времето.

 


Видете следно

Гејтс: Лекот и вакцините не треба да бидат достапни само за оние што ќе платат

Милијардерот Бил Гејтс денеска апелираше лековите за Ковид-19 и потенцијалната вакцина да бидат достапни на …