Купил камион брашно и го поделил со сите: Вистински пример во овие тешки времиња!


Една од позитивните приказни за надеж и верба во добротворни цели во тешки времиња, како што е времето на пандемијата на коронавирус, потекнува од Завидовиќ, поточно од Боровница.

Имено се работи хуман гест при што осумдесет домаќинства, без оглед на финансиската состојба, добија брашно обезбедено од нивниот сосед Зијад Делиќ.

– Изненадувањето беше големо. Но, ние го знаеме нашиот Зијад, кој не е првиот што ќе помогне – вели еден од мештаните на Боровница.

Зијад Делиќ живеел и работел во странство долго време, поточно во Луксембург, а по работниот век се вратил во родното место.


Видете следно

Владата ја одржа 58-та седница

Владата на Република Северна Македонија на денешната 58-ма седница ги разгледа и ги усвои Протоколот …