Breaking News

Лазареска: Македонскиот јазик е обезбеден во ЕУ, СДСМ продолжува да го штити и унапредува


Нека е честит и вековит 24 мај – Денот на сесловенските просветители Кирил и Методиј.


Водејќи се од делата и вредностите на браќата Кирил и Методиј, но и на континуитетот на Свети Климент и Наум Охридски во последните години презедовме низа активности за заштита и унапредување на македонскиот јазик.


.

Извор: МИА