Летачката амбуланта може еден ден да ви го спаси животот


Летачката амбуланта може еден ден да ви го спаси животот. Автономното беспилотно летало е всушност мало амбулантно возило што го развил Калтеч. Верзијата со оваа големина е дизајнирана за спасување на едно лице во исто време од области кои се тешки за спсасување.

Исто така во амбулантното летало ќе има вградени сензори преку кои ќе се врши преглед на пациентот. Тоа ќе може да лета преку патишта и згради.

Видете следно

Николовски: Со порибувањето создаваме услови за зачувување и заштита на автохтоните видови риби во речните води

Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство започнува со порибување на риболовните води во земјава, кои …