LG објави 165% раст на профитот во вториот квартал


Од LG Electronics (LG) најавија 165% зголемување на нето добивката во вториот квартал на 2014 година во споредба со истиот период минатата година.

Основен придонес за тоа имаат приходите од телевизиските приемници и мобилни уреди. Доказ за успехот на LG за периодот се рекордните продажби, реализирани во овој квартал.

Од април до јуни 2014 година. нето добивката на концернот изнесува 399,8 милиони долари, додека оперативната добивка е во износ од 588,5 милиони американски долари.

Консолидираните приходи за вториот квартал на 2014 година изнесуваат 14,93 милијарди долари, што покажува зголемување со 7,7% во споредба со претходниот.


Видете следно

Стомнароски: Бараме да биде откупен и последниот лист произведен тутун

Од понеделник ќе се стопираат вагите и откупните центри со нереална процена на тутунот и …