Македонија2025 прогласена за најдобра организација за лидерски и економски развој во Југоисточна Европа


Меѓународната невладина организација Македонија2025 ја освои престижната Награда за мал бизнис 2020  (Small Business Awards), каде што беше прогласена за Најдобра организација за лидерски и економски развој во Југоисточна Европа.

Секоја година, Corporate Vision Magazine ги одбира најдобрите на глобална основа – бизнисите и организациите што се синоним за успех, вистински вредности и одржлив развој, чии достигнувања се демонстрираат преку иновативни производи и услуги, одлична репутација во рамките на нивната индустрија и задоволни клиенти низ целиот свет.

„Почестени сме што сме добитници на оваа престижна награда. Би сакале да им се заблагодариме на сите наши спонзори, организациски членови и корпоративни партнери. Остануваме посветени на нашите главни стратешки цели за подобрување на конкурентноста на македонските компании, зајакнување на врските со професионалната дијаспора и забрзување на развојот на лидерството. Ви благодарам од сè срце!“вели Никица М. Блажевски, главен извршен директор на Македонија2025.

Македонија2025 е непрофитна, неполитичка организација со примарен фокус на економски и лидерски развој, која соработува со бизнис секторот, владата и академијата, со цел генерирање можности и градење капацитети за економски раст, на тој начин помагајќи во градењето на посилна нација.

 

 

26.10.2020, Скопје


Видете следно

Економското закрепнување на Шпанија од пандемијата се очекува до 2023 година

Шпанија ќе мора да почека барем до 2023 година за да достигне стабилно економско закрепнување …