Максим Димитриевски: Продолжуваме со развој на спортскиот туризам во Бислимската клисура, следува поддршка и помош на локалните туристички агенции


Независниот кандидат за градоначалник на општина Куманово Максим Димитриевски, денеска оствари средба со претставници од туристичките агенции.

„Во следниот мандат продолжуваме со грижата во секој сектор, вклучитено и за развојот на туризмот во Куманово. Ќе стимулираме алтернативен туризам, бањски туризам и ќе продолжиме со развој на спортскиот туризам во Бислимската клисура. Планираме поддршка и помош на локалните туристички агенции, затоа што туризмот е важен за Куманово“, рече Димитриевски.Видете следно

Претрес во Струмичко, пронајдена марихуана

На 18.10.2021 година врз основа на Наредба за претрес на дом и други простории издадена …