Макстил со нова инвестиција од 2.5 милиони евра


Компанијата „Макстил“ ќе инвестира околу 2.5 милиони евра во реконструкција и во модернизација на погони во рамки на Железарницата. Големиот инвестициски зафат за модернизација на опремата во Валавницата за дебели лимови ќе овозможи зголемена контрола, квалитет и сигурност во работата и намалување на појавата на неплански застои во погонот, објавува Македонска берза на својата интернет страница (http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?docID=42718) врз база на официјална информација од компанијата.

Оваа компанија, само минатата година, вложила околу 940.000 евра во различни инвестициски проекти во компанијата. Како што се наведува, парите се инвестирани во значајни инвестициски проекти за да се обезбеди континуитет во работата, зголемена ефикасност, зголемено ефективно време и намалување на трошоците за одржување.

Околу 130.000 евра, Макстил вложила во набавка на хидраулична преса за дебели лимови, за реконструкција на Скид системот се инвестирани околу 150.000 евра. Компанијата набавила и секатор за дебели лимови за 110.000 евра и околу 100.000 евра за изградба на пумпна станица за покачување на притисокот на вода за ладење на печките.


Видете следно

Детската имагинација не познава граници – Летната Design Thinking школа покажа дека најмладите можат да го сменат светот, ако им се даде вистинска шанса за тоа! 

Децата се имагинативни, храбри и самоуверени уште од најрана возраст. За да можат да ја …