Маричиќ: Добрата регионална соработка е понекогаш клучна за успешна борба против организираниот криминал


Министерот за правда Бојан Маричиќ кој е во работна посета на Република Хрватска, денеска ја посети Канцеларија за сузбивање корупција и организиран криминал (УСКОК).

Маричиќ имал можност детално да се запознае со работата на Канцеларијата и нејзината организациска поставеност.


-Киминалот и корупцијата не познаваат граници и директно го попречуваат функционирањето на правната држава. Добрата регионална соработка е понекогаш клучна во успешна борбата против организираниот криминал, напиша министерот Маричиќ на свотот фејсбук-профил. сст/мч/

Скопје, 18 јуни 2021 (МИА)


Видете следно

МТСП: Законот за стечајци стапи на сила, стечајците што ги исполнуваат условите во рок од 30 дена да се пријават во Агенцијата за вработување

Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на …