Местата во Европа каде пензионерите живеат најдобро


Чита Сант Ангело, Италија

Малиот италијански град е само еден час од Рим. Неговото население е 15.000 луѓе, со централен дел исполнет со убави историски градби.

Еднособен стан: $ 760
Месечна метро / автобуска карта: 443 долари
Прехранбени производи за две лица: $ 35

Будимпешта, Унгарија

Будимпешта е еден од градовите со најубава архитектура во Европа. Главниот град е исто така познат по своите бројни минерални извори.

Еднособен стан: 856 долари
Месечна метро / автобуска карта: $ 36
Прехранбени производи за две лица: $ 301

Лисабон, Португалија

Еден голем плус за Лисабон е тоа што тој е меѓу градовите во Европа со најниско ниво на криминал. Исто така, нуди висок квалитет на живот.

Еднособен стан: 768 долари

Месечна метро / автобуска карта: 59 долари

Прехранбени производи за две лица: $ 325

Валета, Малта

Малта може да е една од најмалите држави на Стариот континент, но таа е вистински коктел од природна убавина, култура и историја.

Еднособен стан: 915 долари
Месечна метро / автобуска карта: 71 $
Прехранбени производи за две лица: $ 354

Видете следно

Светски ден на бегалците: Бројот на мигранти секоја година поголем за по неколку милиони

Воено-политичките конфликти и прогоните во родните земји се главните причини поради кои луѓето во изминатите …