Милијардерот кој заработува 325.000 долари за минута


Основачот и извршен директор на Амазон, Џеф Безос, продолжува да го зголемува својот статус.

Неговото богатство главно се должи на сопствените акции на Амазон, кои додадоа повеќе од 50% во текот на изминатите 6 месеци.

Безос започна во 2018 година со состојба од 100 милијарди долари, но брзо додаде 10 милијарди долари за првите две недели од годината. До крајот на јануари тој веќе имал 120 милијарди долари.

Индексот на милијардери на Bloomberg покажува дека според последните податоци богатството веќе му изнесува 131 милијарди долари, што е за 32.3 милијарди долари повеќе во однос на 31 декември 2017 година.

Безос веќе поседува 38 милијарди долари повеќе од Бил Гејтс, кој долго време е лидер на најбогатите луѓе во светот. Гејтс додаде само 1,09 милијарди долари во 2018 година.

Од почетокот на тековната година, Безос заработил во просек 325.000 долари.

За целата 2017 година тој додал 35 милијарди долари во неговата држава.


Видете следно

Детската имагинација не познава граници – Летната Design Thinking школа покажа дека најмладите можат да го сменат светот, ако им се даде вистинска шанса за тоа! 

Децата се имагинативни, храбри и самоуверени уште од најрана возраст. За да можат да ја …