Министерот Хоџа на јавна расправа за Нацрт – закон за продажба на земјоделско земјиште во државна соспственост


Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, денеска ќе учествува на јавна расправа посветена на Нацрт – законот за продажба на земјоделско земјиште во државна соспственост“.

Министерот за земјоделство Арјанит Хоџа изјави дека не се размислува за повлекување на предлог-законот за продажба на земјоделско земјиште во државна сопственост, бидејќи како што рече, тој закон ќе придонесе за развојот на земјоделството, во делот на приходите во буџетот, но и во делот на инвестициите што би биле како дел од евентуалната продажба на земјоделското земјиште.Видете следно

МТСП: Законот за стечајци стапи на сила, стечајците што ги исполнуваат условите во рок од 30 дена да се пријават во Агенцијата за вработување

Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на …