????????????????????????????????????

Министерот Нуредини оствари средба со Амбасадорот на ОБСЕ во Скопје, Клеменс Која


Денеска Министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини оствари средба со амбасадорот на ОБСЕ во Република Северна Македонија, Клеменс Која (Clemens Koja), на која беа разговарани можностите за соработка помеѓу двете страни.

Со оглед на растечкиот меѓународен тренд на препознавање на состојбата во животната средина како можни закани по безбедноста, мисијата на ОБСЕ во Скопје изрази волја и подготвеност за проширување на своето поле на работа и вклучување на активности од областа на животната средина во нивните идни проекти.

 


Видете следно

ФИТР: Отворен јавен повик за компании – носители на брзо економско заздравување

Фондот за иновации и технолошки развој објави јавен повик за Технолошки развој за брзо прилагодување …