Министерот за животна средина и просторно планирање, Нуредини на средба со градоначалникот на о. Боговиње, Џемаили


Министерот за животна средина и просторно планирање, Насер Нуредини оствари работна средба со градоначалникот на општина Боговиње, Аљбон Џемаили.

На средбата се дискутираше за актуелните состојби во општината од областа животна средина и како Министерството за животна средина и просторно планирање може да помогне во справување со актуелните предизвици за подобар и поквалитетен живот на граѓаните.

Воедно Градоначалникот и Министерот изразија подготвеност за поблиска соработка преку иницирање на нови заеднички проекти.


Видете следно

Димковски во Република Словенија: Воведувањето на нови технологии и ефикасни советодавни услуги за земјоделците е клучно за модерно и конкурентно земјоделство 

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, од денеска во следните два дена е …