Министерството за финансии исплати 93,5 милиони денари за пчеларите


Министерството за финансии исплати 93,5 милиони денари субвенции за презимено пчелно семејство на 2.632 пчелари.
Финансиската поддршка за презимено пчелно семејство изнесува 600 денари по пчелно семејство.

Исплатени се субвенции на земјоделци кои одгледуваат пчели низ цела територија на Република Македонија.

Владата со редовна исплата на субвенциите за земјоделците останува доследна во поддршката на земјоделството како една од носечките гранки на македонското стопанство.Видете следно

ФИТР препознаен како успешен модел – поднесена иницијатива да се преслика на регионално ниво

Фондот за иновации и технолошки развој на РСМ е препознаен како успешен пример во студијата …