Мице ЈАНКУЛОВСКИ доби една од највисоките награди на Биенале Ларнака 2018


Синоќа, 30 ноември во просториите на Градската галерија на Ларнака, Кипар, во рамките на ЛАРНАКА БИЕНАЛЕ 2018, Мице ЈАНКУЛОВСКИ ја доби наградата УМЕТНИК на СВЕТОТ!

БИЕНАЛЕТО ЛАРНАКА има за цел да да ги претстави уметниците од цел свет со дела со висок кавалитет и професионализам. Повеќе за Биенале Ларнака …

ЈАНКУЛОВСКИ на Биеналето Ларнака 2018 се претстави со делото „ФОРМИ од ВЕНЕЦИЈА” 2017, полиптих од 5 дела, сериграфија со примена на фрок, 100 х 350 см (5х 100х70 см / секое). Делото е куратирано од Енцо ди Мартино и печатено во графичкото студио Фалани, Венеција.


Видете следно

Подобра бизнис клима во Македонија преку реформи во секторот туризам и угостителство

Денеска, 11.12.2018 година, Стопанската комора на Македонија и другите партнери на Проектот на УСАИД „Партнерство …