Мицковски се заблагодари и поклони за победата на „хотел коалицијата“


Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ синоќа по пребројувањето на гласовите, одржа прес конференција во која се заблагодари на победата на неговите подржувачи.

„Но, ова што денеска вие заедно со нас го направивте е победа пред се на нашата заедничка татковина Република Македонија, јас уште еднаш ви благодарам и ви се поклонувам за тоа. И што е најважно ја победивме хотел коалицијата. Драги браќа и сестри, добри луѓе, Доаѓа правдата, правдата за Македонија! Правдата за која се обединивме, окрупнивме, за која добивме сила, правда та која беше нашата водилка, правдата која што му е насушно потребна на нашиот народ и на нашата татковина. Затоа што однародената власт на Зоран Заев донесе неправда, донесе криминал, донесе корупција. Криминал и корупција поради кои што страдаат сите граѓани. Оваа победа е велика затоа што е на народот и во вистински момент. На секој еден човек кој почувствувал на своите плеќи неправда, и истовремено одговорил борејќи се за правда.“

-Победи Коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ со народот, најголемата, најсилната, коалиција, наспроти однародената власт предводена од Зоран Заев, СДСМ и уште други 30тина партии кои што за жал одбраа да му бидат слуги на Зоран Заев. Народот против целата власт. Власта е делегитимирана, почна падот на Зоран Заев и секој треба да е свесен за тоа, а особено тој која ја влече назад целата држава, тој има име и презиме, Зоран Заев, подвлече Мицкоски.

– Гордана е идниот претсетдател на Македонија. Ајде сите да се обединиме во вториот круг околу идниот претседател Гордана Силјановска Давкова – рече тој.


Видете следно

УЈП: За неколку дена истекува рокот за увид во претпополнетата ГДП за 2018 година

Управата за јавни приходи ги информира граѓаните дека на 31.05.2019 истекува рокот за увид во …