Младите учесници на филмскиот фестивал „Џифони“ едуцирани за правилна употреба на новите садовите за отпад


ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска одржа еко-предавање пред 150 средношколци, учесници на Меѓународниот филмски фестивал за млади – „Џифони“ што во периодот 12-17 октомври се одржува во Младинскиот културен центар во Скопје.

Средношколците се запознаа со работата и активностите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје и беа едуцирани на кој начин правилно се употребуваат новите контејнери за комунален отпад со зафатнина од 3,2м3 и корпите за ситни отпадоци што Претпријатието неодамна започна да ги поставува во сите скопски општини.

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје во претстојниот период ќе продолжи со еко-едукација на нашите најмлади сограѓани во градинките, основните и средните училишта, како и со нивно запознавање со правилниот начин на употреба на новите садови за отпад.


Видете следно

За една недела со специјалните возила пајак се подигнати 224 возила од јавните површини

Во текот на изминатата недела (17.01 – 23.01.2020 година) со специјалните возила пајак се подигнати …