МТСП: Првиот ден на Рамазан Бајрам, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија


Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија (,,Службен  весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 15 јуни 2018 година (петок), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија. 

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од муслиманска вероисповед им го честита Рамазан Бајрам.


Видете следно

Да беше жив денес ќе наполнеше 90 години: Кој беше Никола Бувие ?

Во 2019, Никола Бувие (март 1929 – февруари 1998) ќе наполнеше 90 години. Педесет години …